Mi is a quilling és hogyan fogjunk hozzá?

A quillinget magyarul papírcsík technikának is nevezik. Ezeket a bizonyos papírocskákat meglehet venni készletben a hobby boltban, de akár saját magatok is elkészíthetitek otthon. Amennyiben otthon készítitek ügyeljetek arra, hogy a papír ne legyen sem túl vékony, mert ekkor nem tartja meg az alakot, sem ne legyen túl vastag, ekkor ugyanis törik a papír, amikor hajtogatjuk, csavargatjuk. A legjobb, ha 120-130 grammos papírt használunk.

Amire szükségünk lesz:

  • sodrórúd ( de fogpiszkáló is megteszi) – természetesen a sodrórúddal könnyebb a dolgunk, hiszen erre lett kitalálva, jól beleilleszkedik a kezünkbe
  • papírragasztó – jobb, ha olyan kiszereléseset választunk, aminek hosszú az adagolója, mint amilyen a kontúrfestéknek, ugyanis egyszerre csak nagyon kevés ragasztót használunk
  • olló
  • fültisztító pálcika (arra az estre, ha lecsöppenne a ragasztó, vagy többet nyomunk az adott helyre, mint amennyit kellene)

A quilling esetében megvannak a különböző alap alakzatok. Ezeknek a nagyságát, esetleg formáját variáljuk, majd összeragasztjuk őket és kész a kompozíciónk. A sodrórúddal elkészítjük azokat az alakzatokat, amikre szükségünk van.

Alap alakzatok:

IMG_8591.JPG

quilled-shapes.jpg

Nézzetek videókat és könnyebb lesz megérteni azt, amit fentebb leírtam.

Színes ötletek quilling

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s